Barázdazárás gyermekfogászatunkon

Barázdazárás gyermekfogászatunkon

A barázdazárás különösen ajánlott gyerekkorban, főleg az őrlőfogak esetében. A barázdazárás egy megelőző fogászati eljárás, amelynek során a fogorvos speciális folyékony tömőanyagot helyez a fogak felszínén lévő mélyedésekbe (barázdákba). Ez az anyag megakadályozza, hogy az ételmaradékok és baktériumok bejussanak a barázdákba, ezáltal csökkentve a fogszuvasodás kockázatát.
Gyerekek esetében azért különösen ajánlott, mert az őrlőfogak barázdái általában mélyebbek és nehezebben tisztíthatók, ami miatt nagyobb az esély a fogszuvasodásra. Az első maradó őrlőfogak 6 éves korban, majd később a második őrlőfogak 12 éves korban megjelenésével érdemes elvégezni a barázdazárást. Gyakran előfordul, hogy az első őrlőfogak észrevétlenül előtörnek, hiszen ezen fogak megjelenését tejfogvesztés nem előzi meg. Gyermekfogászatunkon az eljárás fájdalommentes, gyors, és hosszú távú védelmet nyújthat a fogszuvasodás ellen azáltal, hogy egy sokkal könnyebben tisztuló és tisztítható fogfelszínt kapunk. Természetesen minden gyermeknél egyénileg kell mérlegelni, hogy szükség van-e a barázdazárásra, amit a fogorvos fog eldönteni a fogak állapotának függvényében.

Gyermekfogászati vizsgálathoz az alábbi linken tudnak időpontot foglalni Dr. Fazekas Ákos Manó gyermekfogorvos kollégánkhoz.

Online időpont foglaláshoz kattintson IDE!